Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Akce ..^

Vítání prázdnin aneb dětský den trochu jinak

26. července 2009, Jitka Pokorná

Dětský den se letos v Mukařově konal trochu netradičně až 29. června – poslední sobotu před prázdninami. A tak děti oslavily spoustou her nejen svůj svátek, ale také začátek prázdnin.

Hasiči si připravili pro děti kromě tradičních soutěží a atrakcí i nějaké novinky. Myslím, že jednou z velmi úspěšných byla nafukovací skákací žirafa. Ta byla plná dětí celé odpoledne, až ji nakonec museli pořadatelé vyfouknout, aby dostali poslední nadšence ven. A co se během odpoledne ještě dělo? Děti se mohly projet na konících, svézt se na vleku za traktůrkem, prohlédnout si hasičskou techniku místního sboru, ale i výsuvný žebřík profesionálních hasičů z Říčan. Velmi zajímavá byla ukázka vybavení vozidla rychlé zdravotní záchranné služby.

Mezi dvanácti disciplínami, které měly děti za úkol splnit, se letos objevily novinky. Bylo to hledání pokladu, chůze na chůdách či provlékání míčku hasičskou hadicí. Za své „výkony“ byly děti odměněny taškou s drobnostmi a diplomem na památku. Během odpoledne mohli ochutnat kopečkovou zmrzlinu, drobné pečivo, banány s čokoládou, nebo další občerstvení.

Pořadatelé nezapomněli na tatínky a maminky a to nejen s občerstvením. I pro ně byly přichystány soutěže. Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet chůzi na chůdách, hod pivním sudem, nebo slalom zdatnosti.

Vrcholem celého zábavného odpoledne byla pěnová show. Téměř všechny děti byly bílé od hlavy až po paty a podle očekávání byla pěna tím, na co budou dlouho vzpomínat. Po půlhodině „řádění“ se mohli malí „sněhuláci“ omýt vodou přímo z hasičské cisterny.

Okolo 17:30 se začalo hřiště pomalu vyprazdňovat a naše malé závodnice a závodníci odcházeli zmáčení, a plni zážitků.

Velký dík patří všem, kteří se na Vítání prázdnin jakoukoliv formou podíleli.

B

28. června 2009, Vítek Šoupal

Sobotní dětský den se hasičům opět velmi vydařil. Jeho popis naleznete v článku Jitky Pokorné. Sestřih z celého zábavného odpoledne si můžete prohlédnout níže v přibližně 5-ti minutovém videu s pěnovým bonusem na závěr.
 

Video z Vítání prázdnin 2009

 
B
 
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 

B

 
 
Plakátek
 
 

B

Související články a dokumenty:


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz /zahradka www.mukarov.cz web@mukarov.cz