Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Akce ..^

II. mukařovsko-srbínská drakiáda

2. listopadu 2007, Vladimír Kovářík

Otevřít fotogaleriiII. ročník mukařovsko-srbínské drakiády se opět uskutečnil jako společná akce Občanského sdružení Mukařov-sko a Hasičů Mukařov

Tak to snad dopadlo dobře. Největší rána pro druhý ročník drakiády byla ztráta možnosti pořádat je na "Ruském poli", kde fouká i když nefouká. Ale co naplat – byla na něm zaseta jakási plodina, které by dupání vyloženě vadilo. Našli jsme tedy náhradní louku a doufali v přízeň počasí.

Bozi byli letos o krapet více milosrdní. Oproti loňsku nepršelo. S větrem to bylo ale opět horší. Soutěž o nejvýše létajícího draka tak byla opravdu velmi náročná. Udržet draka v takřka neznatelném vánku ve vzduch vyžadovalo značnou dávku umu a zároveň rychlých nohou. Na bezvětří jsme však byli připraveni s dalšími soutěžemi, jako o nejkrásnějšího draka domácí výroby a řadou doprovodných soutěží a radovánek, které jako již tradičně, měli perfektně připravené naši hasiči.

Jak už jsem psal, nakonec neměli volno ani draci létající – nedostatek větru nahradily děti nadšením a ostrým během, takže hlavní disciplína – o nejvýše letícího draka mohla být nakonec úspěšně vyhodnocena. Také umělecké části se s krásnými vlastními výtvory účastnilo překvapivé množství dětí.

Vítězům jednotlivých kategorií byly uděleny hodnotné ceny (v umělecké části byli vítězové všichni). Poté se děti rozdělily na skalní příznivce letů draků a ty, co více lákalo adrenalinové zdolávání „opičí dráhy“ – lezení po ležícím žebříku nebo přechod po dvou lanech natažených mezi dvěma hasičskými vozy. Mnohé zaujalo i opékání buřtů a brambor na ohni. Rodiče ocenili výborný svařáček podávaný hosteskami DPD u jejich báječného auta.

Myslím, že úspěch lze dílem měřit počtem dětí, které nejen přišly vyzbrojeni draky, ale i většinou zůstaly skoro až do tmy. Vloni přišlo 35 dětí a letos 48. To je asi největší odměna těm, kteří akci připravovali – všem zároveň děkuji.

Velké poděkování patří sponzorům drakiády – ZEA Světice, Obecnímu úřadu Mukařov, expediční firmě DPD a T-Mobile. Firma DPD mne svou velkorysostí přímo zaskočila. Jejich "zábavný hudební vůz" se svou posádkou zdvihl úroveň akce o pár stupínků. Navíc to, že DPD zajistila i občerstvení s profesionálními hosteskami mne příjemně vyvedlo z míry – díky.

Zkrátka stálo to za to. Tak zase za rok :-)

 
Vladimír Kovářík
člen občanského sdružení Mukařov-sko
 

 B
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 
 

B

Související články a dokumenty:

B

Plakátek
 


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz /zahradka www.mukarov.cz web@mukarov.cz