Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Akce ..^

První lampiónový průvod v Mukařově

5. listopadu 2007, Alena Semanská

V pátek 2. listopadu - na „Dušičky“ - se občanské sdružení Mukařov-sko za vydatné spolupráce Sboru dobrovolných hasičů Mukařov a podpory OÚ Mukařov rozhodlo uspořádat první mukařovský lampiónový průvod a to po více než dvacetileté odmlce.

Lampióňák 2007

Nedlouho před zahájením, které bylo v půl šesté večer, se na mukařovské návsi začaly scházet za doprovodu rodičů i samostatně děti se svítícími lampióny. Protože se skutečně jednalo o první podobnou akci tohoto druhu po velice dlouhé době, velmi mile nás překvapilo v jakém množství se malí i velcí účastníci průvodu dostavili. Přihlášeno bylo 85 dětí, některé v maskách a všechny s doma vyrobenými nebo kupovanými lampióny.

Lampióňák 2007Průvod se vydal přes park, prošel centrem Mukařova a okolo rybníka, v němž se svítící lampióny nádherně zrcadlily. Dále pokračoval okolo kostela až do mukařovského charitního domova, kde dětem zamávali naši nejstarší obyvatelé, které pohled na radostné tváře dětí nesoucí svítící lampióny velice potěšil. Po této krátké zastávce průvod pokračoval zpět na náves, kde proběhla soutěž o nejkrásnější masku a o nejkrásnější lampión. A jak již bylo řečeno v úvodu, bylo z čeho vybírat. Po vyhlášení vítězů a rozdání cen dostaly všechny děti bonbony a lízátka a nastalo slavnostní zakončení a zlatý hřeb večera – nádherný ohňostroj, který rozzářil potemnělou a zataženou oblohu nad Mukařovem.

Lampióňák 2007

Závěrem lze říci, že celá akce byla skvěle načasována, neboť s posledními světlicemi se z nebe začaly snášet první kapky deště.

FotoAlena Semanská
zastupitelka obce Mukařov
členka občanského sdružení Mukařov-sko
členka SDH Mukařov
 

B  
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 
 

B

Související články a dokumenty:

B

Plakátek
 


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz /zahradka www.mukarov.cz web@mukarov.cz