Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Akce ..^

Nejkrásnější zahrádka Mukařov-ska

10. července 2007, Martin Záhorský

Druhý ročník soutěže o nejkrásnější zahrádku Mukařov-ska (2007), kterou pořádá naše občanské sdružení, máme úspěšně za sebou. Na úvod mi dovolte poděkovat jak všem skoro patnácti zúčastněným (foto zde) a členům poroty, tak sponzorům, kteří akci finančně podpořili. Jsou to firmy Werco - specialista na zahradní a lesní techniku a Vodní království - jezírka a kameny a Obecnímu úřadu v Mukařově.

S fotografiemi přihlášených jste se již mohli seznámit ve webové fotogalerii. Jak soutěž dopadla si můžete přečíst níže spolu s popisem zahrádek.

Zahrádka pí. Horské 1. místo - paní Dagmar Horská, Písecká ulice, Srbín

První místo, putovní pohár a šek na nákup v hodnotě 6000,-Kč ve Werco si odnesla paní Horská. Všem mohu doporučit, aby se přišli podívat na zahradu, která získala první místo. Tak propracované detaily a sladění různých druhů dřevin, keřů a bylin je nebojím se to říct prostě vynikající. Paní Horská, smekáme před Vaší kreativitou a elánem.

Zahrádka pí. Fetterové2. místo - paní Sylva Fetterová, Pražská ulice, Mukařov

Na druhém místě se umístila zahrada, u které je na prvním místě užitnost spojená s ekologií a okrasnou funkcí. Takové množství vzrostlých stromů ať už ovocných, či okrasných na jedné zahradě hned tak neuvidíte. Můžeme Vám tak jen doporučit, jestli chcete vidět oázu klidu přímo u hlavní silnice, tak se jděte podívat k paní Fetterové. Paní Feretová bude mít možnost si zahrádku vylepšit o nákup v hodnotě 3000,-Kč ve Vodním království.

Zahrádka pí. Pokorné3. místo - paní Hana Pokorná s rodinou, Zelená ulice, Mukařov

Třetí cenu a šek od Obecního úřadu na nákup v OBI od získává zahrada Hany Pokorné v Zelené ulici za ekologický přínos obci, který spočívá ve zhotovení okrasného a zdůrazňuji koupacího jezírka, ve kterém probíhá čištění vody bez použití chemie.

 
Vyhlášení vítězů

U zahrádek bodovala porota několik kritérií – estetiky zahrady, užitnost, ekologii, estetiku okolí a způsob vybudování zahrádky. Nutno poznamenat, že i ostatní zahrádky byly krásné. Vyhrát ale nemohou všechny. Třeba příští rok na fotografii z předávání cen nejlepším zahrádkám budete i Vy. Tak zase na přesrok.

 
 
Martin Záhorský
předseda poroty soutěže
člen o.s. Mukařov-sko

 

B
 
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 

B

 
 
Plakátek
 
 

Porota:

  • Martin Záhorský (předseda poroty),
  • Naďa Kuštová (Muk.),
  • Jan Kašpar (Muk.),
  • Jitka Lancingerová (Žern.),
  • Přemek Zima (Srb.)
  • Zdeněk Kisembauer, vedoucí Dendrologické zahrady v Průhonicích.

Fotografie zahrádek, které již se přihlásily - zde


 

B
 
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 

B

Související články a dokumenty:


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz /zahradka www.mukarov.cz web@mukarov.cz