Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Články ..^

Mukařovští hasiči na jaře 4x
6. června 2009, Michal Pokorný, Markéta Hrušková

Mukařovský uzel

HasičiDne 18. dubna 2009 se v mukařovské sokolovně konal již 4.ročník soutěže „Mukařovský uzel“ – soutěž ve vázání uzlů.

Tuto soutěž pořádá Okresní odborná rada mládeže Okresního sdružení hasičů Praha-východ ve spolupráci s SDH Mukařov. Této akce se mohou zúčastnit mladí hasiči a dorostenci ze všech sborů na našem okrese a účast není odepřena ani hostujícím sborům z jiných okresů. Soutěží družstva a jednotlivci v kategoriích mladší, starší a dorost.

Soutěž samotná probíhá uvnitř sokolovny a o zábavu a vyplnění volného času těch, kteří právě nesoutěží, se každým rokem starají členové SDH Mukařov. Vždy mají připraveno plno her, kterých se účastní nejen děti, ale i jejich vedoucí. Na letošním ročníku měl náš sbor zastoupení v kategorii mladší (6.místo), starší (6.místo) a dorostenci (4.místo).

Hrušková Markéta - vedoucí mládeže
 

Mukařovské čarodějnice 2009

ČarodějniceStejně jako každým rokem pořádali mukařovští hasiči poslední dubnový den stavění máje a pálení čarodějnic. Letošní termín čarodějnic si vyžádal přípravu již o víkendu. Předem jsme připravili májku, hranici i zázemí pro občerstvení a ozvučení.

Ani letos nechyběl průvod čarodějnic, kterých bylo malých i velkých přes 30. S volbou nejhezčích masek nám opět pomáhala paní ředitelka Novotná se svým týmem. Děti si na hřišti mohly zasoutěžit v připravených soutěžích a opéct si zasloužené buřtíky. Příjemný večer nám nezkazily ani dešťové přeháňky. Je na místě zde poděkovat všem, kteří nám pomáhali nebo tuto akci podpořili.

Michal Pokorný - SDH Mukařov
 

Celoroční vyhodnocení okresního kola hry Plamen a soutěže dorostu

Ve dnech 16.-17. května 2009 se na hřišti u ZŠ v Úvalech konala jarní část hry Plamen a soutěže dorostu. Tato akce se koná již více než 35 let a i náš sbor se již dlouhá léta této soutěže účastní.

I v letošním roce jsme se zúčastnili s družstvem starších žáků, s jednou dorostenkou a dvěma dorostenci. Všichni dorostenci soutěžili v kategorii jednotlivců. Při nácviku na tuto soutěž se vedoucí potýkali s problémy se sestavením členů družstva. Po dohodě s rodiči našich nejmladších se nám družstvo podařilo dát dohromady. I přes velmi nízký věk některých členů děti náš sbor statečně reprezentovaly, disciplíny plnily bez větších chyb a na všech disciplínách dosáhly platného času. V konečném hodnocení dosáhly na krásné 7. místo. Věříme, že tato parta dětí, která se na poslední chvíli podařila sestavit, v tomto složení vydrží a že z nějaké další soutěže si přivezeme i medaili.

Velkého úspěchu dosáhli naši dorostenci, kteří se v celkovém hodnocení umístili na 2. a 3.místě a tím si vybojovali právo zúčastnit se krajské soutěže dorostu. Tato soutěž se v letošním roce koná na našem okrese. Proběhne ve dnech 12.-14.6.2009 v Čelákovicích. Přejme jim, aby se jim dařilo i tady a aby co nejlépe reprezentovali jak mukařovské hasiče, tak i celý okres Praha-východ.

Hrušková Markéta - vedoucí mládeže
 

Hasičská soutěž v Tehově

K příležitosti 700 let od založení obce Tehov pořádali Tehovští hasiči 23. května soutěž v požárním sportu. Celkem se do Tehova sjelo 10 družstev.

I hasiči z Mukařova přijeli podpořit tyto oslavy a zúčastnili se s družstvem mužů. Díky pečlivé přípravě a odhodlání se našemu družstvu dařilo a tak jsme se s časem 35,97 umístili na 1. místě.

Podobný úspěch zaznamenala naše družstva již na Okrskové soutěži hasičů, která probíhala na hřišti v Klokočné na počátku května. Tam naši starší muži obhájili loňské prvenství opětovným ziskem putovního poháru a mladší muži skončili na pěkném třetím místě.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří věnují svůj čas, pilně se připravovali a připravují na všechny tyto soutěže. Přejme si, aby nám štěstí přálo i v příštím týdnu, kdy pojedeme poměřit své dovednosti na okresní kolo do Staré Boleslavi.

Michal Pokorný - SDH Mukařov
 
 

B  
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 
 

B

Související články a dokumenty:


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz