Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Články ..^

Mukařovská knihovna

25. ledna 2010, Jana Šoupalová

Knihovna MukařovMožná vás ani nenapadlo, že na seznam kulturního dění v naší obci si můžeme připsat i naši knihovnu. Jednou týdně, vždy v úterý mezi třetí a půl šestou odpoledne, si můžeme zajít pro čerstvý příděl duševní potravy, do přízemí budovy OÚ v Mukařově hned naproti poště.

Co by relativně nedávnou „naplaveninu“ mě tato možnost příjemně překvapila a stala jsem se pravidelným návštěvníkem. Dnes již navštěvujeme knihovnu i s dětmi, které si ve svém koutku vždy vyberou v dostatečné nabídce od leporel až po dětské encyklopedie.

Já sama někdy sáhnu do police novinek, někdy mezi knihy zapůjčené ze spolupracujících knihoven v Říčanech nebo Benešově. Poslední dobou se ale stále vracím k oblíbeným autorům. U těch nejznámějších je jejich autorské portfolio zastoupeno v opravdu uspokojující šíři. A pokud hledanou knihu nenaleznu, paní Minaříková mi ji objedná z Říčan (pokud tam v knihovním fondu je).

Několik čísel o mukařovské knihovně, která vám ji trochu přiblíží: k 31.12.2009 bylo u nás v knihovně 2522 knih. 178 registrovaných čtenářů během roku realizovalo celkem 1924 návštěv, při nichž si vypůjčili celkem 3921 knih. Knihy jsou nakupovány nové a v mnohem větší míře jsou zapůjčovány z knihoven v Benešově a v Říčanech. Rodinné půjčovné činí 100,- Kč ročně nebo 20,- Kč ročně pro děti (bez možnosti výpůjčky knih „dospěláckých“).

A zbývá ještě dodat, že v knihovně je i počítač s připojením na internet, který lze v otevírací době bezplatně využít. Za fungování knihovny patří velký dík paní Minaříkové, knihovnici, a samozřejmě obecnímu úřadu Mukařov.
 

 
FotoJana Šoupalová
Mateřské centrum Mukařov-sko
 

B  
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 
 

B

Související články a dokumenty:

 
 


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz