Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Akce ..^

Loutkové divadlo na Srbíně

22. června 2009, Vítek Šoupal

Předposlední červnovou neděli uspořádaly maminky za pomoci tatínků z o.s. Pro Srbín loutkové divadelní představení pro nejmenší diváky na dětském hřišti v Srbíně.

Jak by napsala Mirka Spáčilová v recenzi pro MF Dnes: "Loutkoherecký soubor Mandarinky, není dětským divákům Mukařovska neznámý." V minulosti již pro děti několikrát zahrál - viz články na Mukařov-sku V Kopretinové ulici se hrálo loutkové divadlo nebo První rok Mateřského centra Mukařov-sko a loutkové divadlo

Fotografie z představení

Na neděli 21. června byla pro děti od čtyř hodin připravena premiéra pohádky z pera Lídy Třeštíkové - My se draka nebojíme. Oslavit příchod léta se i přes nepřízeň počasí rozhodlo více jak 40 dětí v doprovodu rodičů. Židličky a lavičky pod igelitovými stany, které chránily droboť před deštěm, tak byly do posledního místečka zaplněné. Počasí opravdu moc léto nepřipomínalo, protože se přesně ve 3 hodiny mírně rozpršelo a krápat nepřestalo v průběhu celého představení.

Pohádka děti zaujala a hned od začátku ji se zaujetím sledovaly. Některé postavičky jako třeba čert nebo drak, naháněly malým divákům na úvod takovou hrůzu, že si některé nejvíc plačící musely maminky vzít k sobě. V průběhu hry se ale děti osmělily a na závěr si už přišly od draka a princezny vzít i bonbón na rozloučenou.

Video z představení

Velmi působivý byl speciální efekt, kdy s příletem draka na jeviště se ulomila velká větev jedné z třešní za plotem v třešňovce a s praskáním se sesunula k zemi. Toho následně mnozí jak mladší, tak starší diváci využili k načesání sladkých třešní.

Divadélko se moc povedlo. Věřme, že příště bude počasí přát více.

 
FotoVítek Šoupal - Mukařov
člen o.s. Mukařov-sko
zastupitel obce


 

B  
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 
 

B

Související články a dokumenty:


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz /zahradka www.mukarov.cz web@mukarov.cz