Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Akce ..^

Nejkrásnější zahrádka Mukařov-ska

27. července 2008, Vítek Šoupal a Martin Záhorský

V neděli 27.6. byly na obecním úřadě slavnostně předány ceny vítězům již 3. ročníku soutěže o Nejkrásnější zahrádku Mukařov-ska.

Letošní ročník opět podpořila hlavní cenou (šekem na nákup v hodnotě 6000 Kč) společnost Werco – dovozce malé zahradní a lesní techniky – se sídlem na Vojkově naproti Mototechně a dále pak také Vodní království – specializovaný maloobchod a velkoobchod zaměřený na jezírkovou problematiku, kameny a japonské lampy (šekem na nákup v hodnotě 3000 Kč) a obec Mukařov.

První místo obsadila zahrádka pana Čeledy ze Žernovky poblíž pensionu Mlýn Pataki (fotografie - zde). Mezi přihlášenými zahrádkami převyšovala ostatní nejen elegantním způsobem zpracování, ale také tím, že si ji její majitelé navrhli a udělali sami. Zahrádka - Čeleda - ŽernovkaKromě jezírka s koji kapry stojí za zmínku citlivě ponechaná stará jabloň, která příjemně dotváří odpočinkový charakter zahrady.

Druhé místo obsadil pan Král z ulice Do Chobotu. Na jeho zahradě zaujme ekologický způsob zavlažování, kdy využívá vodu z domácí čistírny odpadních vod. S ohledem na to, že se jedná o mladou zahradu je příjemné, že je zde větší množství stromů, které v budoucnu pomohou Mukařovu udržet jeho zelený charakter. V neposlední řadě je takřka raritou sbírka palem a dalších subtropických dřevin, které již zakryté přežily několik zim.

Třetí místo si letos vybojovala zahrádka pana doktora Skalického také z ulice Do Chobotu. Byť se jedná o rozměrem menší zahrádku, je na ní pečlivě udržováno několik úrovní zeleně. Překrásné jsou rozmanité japonské javory. Za vyzdvihnutí stojí s jakým úsilím je zahrádka udržována.

Vyhlášení vítězů

U zahrádek bodovala porota několik kritérií – estetiky zahrady, užitnost, ekologii, estetiku okolí a způsob vybudování zahrádky. Nutno poznamenat, že i ostatní zahrádky byly krásné. Vyhrát ale nemohou všechny. Třeba příští rok na fotografii z předávání cen nejlepším zahrádkám budete i Vy. Tak zase na přesrok.

Děkujeme za podporu sponzorům:

 
Martin Záhorský a Vítek Šoupal
za porotu soutěže
členové o.s. Mukařov-sko

 

B
 
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 

 
  B

 
 
Plakátek
 

B

Související články a dokumenty:


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz www.mukarov.cz web@mukarov.cz