Slunko
Mukařov-skoMukařov, Srbín, ŽernovkaMukařov, Srbín, Žernovka
Občanské sdružení pro Mukařov, Srbín a ŽernovkuObčanské sdružení pro Mukařov, Srbín a Žernovku
MukařovSrbínŽernovkaŽernovkaKostel

Články ..^

Plesová sezóna

22. března 2010, Jaroslava Kapustová

Plesová sezóna Mukařov-skaLetošní plesovou sezonu zahájili v sobotu 1. února žernovští hasiči, kteří v Montgomery Žernovka uspořádali svůj výroční ples.

Po nich, v sobotu 13. února, měli svůj ples mukařovští sportovci. Návštěvníci sokolovny mohli zaznamenat opravené jeviště i větší část stolů a židlí v sále, na jejichž výměnu přispěl mukařovský obecní úřad. Věřme, že se v příštích letech podaří sehnat peníze i na výměnu zbytku vybavení.

Jako v minulých letech tak i letos měli sportovci pro přítomné malé překvapení - tentokrát to bylo vystoupení ve sportovní gymnastice, které se setkalo s velkým ohlasem.

Další ples pro všechny tancechtivé připravilo vedení Základní školy Mukařov. Již 6. školní ples byl v pátek 26. února v sokolovně Mukařov. No a aby to nebylo líto našim dětem, tak na neděli 27.února připravili mukařovští hasiči dětský karneval. Kdo na tomto karnevale byl, měl se na co dívat. Sešlo se tolik dětí v krásných a nápaditých maskách, že nebylo možné ale ani spravedlivé vybrat tři nejlepší. Proto se pořadatelé rozhodli odměnit malou pozorností všechny přítomné děti. Pro děti byly připraveny i soutěže které měli u dětí velký ohlas. Odpoledne uteklo jako voda a spokojené děti byly pro pořadatele tou největší odměnou za vynaloženou práci.

Každý rok v březnu mají svůj ples mukařovští hasiči (více ZDE), letos se uskutečnil v sobotu 20. března v sokolovně Mukařov. Jako vždy byla jeho přípravě věnovaná velká pozornost. Jako bonbonek byl pro přítomné pestrý výběr míchaných nápojů, které lahodily nejen oku ale i chuti. Myslím si, že kdo na tomto plese byl, odcházel spokojen.

Na závěr plesové sezóny se ještě bude konat v srbínské diskotéce Kravín Srbínský reprezentační disko ples.

A spokojenost návštěvníků těchto akcí je pak mimo jiné hnací silou a poděkováním pro všechny pořadatele, kteří tyto akce připravují.

 
FotoJaroslava Kaputová, Mukařov
zastupitelka obce
 
 
 

B

Hasičský bál 20. března 2010

22. března 2010, Michal Pokorný

S příchodem prvních slunečných dnů a nádechem jarní atmosféry nadešel čas na završení plesové sezóny. Posledním mukařovským plesem se již tradičně stal ples hasičský, letos konaný 20.března 2010.

Ten letošní byl ale v několika ohledech odlišný. Vyslyšeli jsme požadavky z minulých let a umožnili rezervaci míst. Tradiční kapelu V.A.T nahradil taneční orchestr TOX z Poděbrad. Poslední novinkou byl bar s míchanými nápoji všech barev. Kombinace kvalitní hudby, bohaté tomboly, rozmanitého občerstvení, plného sálu a dobré nálady přispěla k úspěšnosti plesu.

Nezbývá než poděkovat všem členům SDH, kteří přispěli k jeho zajištění, všem kteří se přišli pobavit, ale zejména všem, kteří ples podpořili. Jejich seznam je uveden níže. Děkujeme!

 
Letošní ples podpořili:
Autoservis POLA s.r.o., Barták Petr, Brůhová Eva, Březinová Zdena, Budský Vladimír, ČSOB pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna, Doležel Petr, DPD CZ s.r.o., Ekoflor Říčany, Hasičská vzájemná pojišťovna, Chramosta Jindřich, Kapustovi, Koubkovi, Kubátovi/Hořický, Květinářství pí.Šmídová, LECO, Obchodní dům FLIP, Obec Mukařov, p.Bláha, p.Dvořák, P.Kuchař/pí.Hlavničková, Pekařství Frydrych, Pokorný František a Jaromíra, Pokorný Michal a Jitka, Pokorný Miroslav st., Pokorný Miroslav ml., Rašovec Václav, Rašplička Milan, Rážovi, Rösler Jiří, rodina Veselých, Strnad Jiří, Strnadová Hana, TJ sokol Mukařov, Urban Jindřich, Vejražkovi, Zákoutský Petr a Zima Vlastimil.

 
FotoMichal Pokorný, Mukařov
velitel JPO III. obce
Starosta SDH Mukařov

 

 
B
 
Zapojte se do DISKUSE - ZDE ..^
 

B

Související články a dokumenty:


 
 počítadlo M u k a ř o v - s k o   2005-9 (c)   -   mukarov-sko@volny.cz
 
www.werco.cz www.vodnikralovstvi.cz /zahradka www.mukarov.cz web@mukarov.cz